Kilpacheerleading

Cheerleading on vauhdikas ja näyttävä kilpaurheilulaji, jonka harrastus Suomessa on jatkuvassa kasvussa. Lajiin liittyvät akrobaattiset osat sekä intensiivisyys tekevät siitä paitsi teknisesti vaikean, myös yleisölle yllätyksellisen ja viihdyttävän. Cheerleadingissä on kaksi ala-lajia, cheerleading ja cheertanssi. BDC:ssä voit harrastaa cheerleadingia, sekä cheertanssia.

Suomessa otettiin vuonna 2018 käyttöön levelit, joita käytetään myös mm. Euroopassa. Suomessa on nyt myös käytössä samat kilpailusäännöt kuin Euroopan Cheer Unionilla (ECU).

 

Levelit:

Minit: level 1, level 2 ja level 3

Youth: level 1, level 2, level 3, level 4

Juniorit: level 1, level 2, level 3, level 4 ja level 5

Aikuiset: level 2, level 3, level 4, level 5 ja level 6

Klassikot: level 1 jalevel 2

 

Leveljärjestelmä on rakennettu niin, että se tukee lajitaitojen kehittymistä ja etenemistä oikeaan tahtiin. Levelit tarjoavat myös useita erilaisia kilpailumahdollisuuksia ja cheerleadingissä voi kilpailla harvakseltaan harrastemielessä tai tähdätä lajin SM-tasolle ja kansainvälisiin kilpailuihin. Level 1 on Suomessa alin kilpailtava level ja level 6 on korkein.

Cheerleadingia voi myös harrastaa ilman kilpailemista, se on vauhdikas joukkueurheilulaji, joka sopii kaikille. Pojat ja miehet myös enemmän kuin tervetulleita.

 

  
  
YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.