Miten mukaan

BDC:ssä toimii 16 eri ikäisille ja tasoisille suunnattua joukkuetta. Joukkueista 15 harjoittelee Kouvolassa ja yksi Kausalassa. Joukkueet on jaettu kilpa- ja alkeisjoukkueisiin, sekä ikäryhmittäin mikrot, minit, juniorit ja aikuiset. Lisätietietoa joukkueista tästä.

 


 

Alkeisjoukkueet

Alkeisjoukkueisiin ilmoittautuminen tapahtuu seuran harrastajille myclubin kautta ja seuran ulkopuolisille nettisivujen kautta. Vuosi jaetaan kahteen kauteen: kevätkausi (tammi-toukokuu) ja syyskausi (elo-joulukuu). Ilmoittautuminen alkeisjoukkueisiin tapahtuu aina ennen kauden alkua, tarkka ajankohta ilmoitetaan etukäteen seuran nettisivuilla. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos vapaita paikkoja jää, on mahdollisuus ilmoittautua myös kesken kauden mukaan. Löydät joukkueet kohdasta tietoa, onko joukkueissa vapaita paikkoja tällä hetkellä. Kevätkauden 2019 ilmoittautuminen aukeaa viikolla 2.

Tiedustelut vapaista paikoista ja ilmoittautuminen jonoon: info.bdcheer@gmail.com

 


 

Kilpajoukkueet

Kilpajoukkueisiin haetaan pääsääntöisesti kahdesti vuodessa joukkuejakojen tai täydennystreenien muodossa. Nämä pidetään aina ennen kauden alkua, usein ajankohta on vuodenvaihteessa ja alkukesästä, tarkka aika ilmoitetaan aina seuran nettisivuilla. Ilmoittautuminen tapahtuu seuran harrastajille myclubin kautta ja seuran ulkopuolisille nettisivujen kautta. Kilpajoukkueissa kausi kulkee myös kevät- ja syyskauden mukaan, mutta usein toimintaa on myös kesällä ja osassa joukkueista sitoudutaan koko vuodeksi, eli tammi-joulukuuksi. Kilpailut painottuvat usein keväällä touko-kesäkuulle ja syksyllä loka-marraskuulle (mutta myös poikkeuksia on).

Kilpajoukkueisiin noustaan usein seuran alkeisjoukkueista, mutta jos on aiempaa cheerleading, voimistelu tms. lajitaustaa voit kysellä myös mahdollisuutta hakea suoraan kilpajoukkueisiin. Mini-ikäisille (2010-2007 synt.) on alkeiskilpajoukkueita, joihin on mahdollista hakea ilman lajitaustaa ja taitovaatimuksia ei ole. Joukkuejakojen / täydennystreenien ilmoittautumisen yhteydessä kerrotaan vaaditaanko aiempaa lajitaustaa ja kenelle joukkue soveltuu.

 

- Mitä tarkoittavat joukkuejaot?

Joukkuejaoissa jaetaan kaikki kilpajoukkueiden harrastajat ja niihin hakevat oman taito- ja ikätason mukaan seuran kilpajoukkueisiin. Kaikkien kilpajoukkueeseen haluavien on haettava uudestaan mukaan joukkueisiin joukkuejakojen kautta. Eli paikkaa joukkueessa on haettava joukkuejakojen kautta vaikka olisi ollut joukkueen jäsen edellisellä kaudella (kenelläkään ei ole automaattisesti paikkaa samassa joukkueessa seuraavalla kaudella). Poikkeuksena on, jos joukkue pitää joukkuejakojen sijaan täydennystreenit (katso alta). Tästä ilmoitetaan aina selkeästi.

 

- Mitä tarkoittavat täydennystreenit?

Täydennystreenit ovat nimesä mukaan joukkueen täydentämistä varten järjestetyt treenit. Esimerkiksi, edustusjoukkueet pitävät usein täydennystreenit kevätkauden jälkeen ja hakevat muutamaa uutta jäsentä mukaan syksyksi. Joukkue ei silloin pidä joukkuejakoja, vaan hakee jo olemassa olevien jäsenten lisäksi uusia täydentämään joukkuetta. Joukkueen jäsenet eivät hae mukaan, vaan heillä on jo paikka joukkueessa.